d
Follow us
Avocat Droguri Bucuresti | Avocat Drept Penal Detinere de Droguri

Avocat Droguri la Volan | Avocat Droguri Bucuresti si Cabinet de avocat specializat in conducerea unui vehicul sub influenta substantelor psihoactive

Un angajat vine la muncă drogat. Ce fac?

Buna ziua!

Dețin o firmă de construcții, sunt angajator. Unul dintre muncitori se prezintă la muncă sub influența substanțelor psihoactive.

Pot „închide ochii”? De asemenea, doresc programarea unei întâlniri în care să fiu sfătuit ce să fac.

Va mulțumesc anticipat!

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în trafic de droguri, respectiv cumpărare și deținere de droguri pentru consum propriu, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

Până la o întâlnire, arătăm după cum urmează:

Dacă sunteți angajator, iar unul dintre angajații dvs. se prezintă la locul de muncă sub influența substanțelor psihoactive, acest fapt nu poate fi trecut cu vederea de către dvs.  În acest sens, pentru a fi evitate astfel de împrejurări, dvs., în calitate de angajator, trebuie să stabiliți cât se poate de clar normele privind disciplina muncii, inclusiv sancțiunile ce vor fi aplicate celor care vor încălca aceste norme și procedura aferentă. Dacă discutăm despre o profesie care este reglementată legal, printr-un act normativ, aceste reguli vor avea prioritate, dvs., în calitate de angajator având responsabilitatea sănătății, dar și a securității muncitorilor. Bineînțeles, trebuie accentuat și faptul că nu poate fi controlată activitatea salariatului în timpul liber. Cu toate acestea, dvs. trebuie să vă asigurați că salariatul este apt pentru activitatea pe care trebuie să o întreprindă/presteze din momentul în care acesta începe programul de muncă, și în cazul în care constatați că starea acestuia pune (sau poate pune) în pericol desfășurarea activității, puteți lua măsurile necesare. Aceste măsuri sunt cele stabilite la nivel intern, având natură disciplinară. Dacă constatați sau suspectați că salariatul consumă substanțe psihoactive, puteți sesiza organele competente. 

Totodată, Legea 143/2000 sancționează tolerarea consumului ilicit de droguri într-un loc în care are acces publicul, pedeapsa fiind cuprinsă între 2 și 7 ani închisoare. Prin urmare, nu veți putea „închide ochii”.Mai mult, persoanele angajate și confirmate ca fiind dependente de droguri vor beneficia de o supraveghere medicală specială, iar medicul de medicina muncii va stabili, pe baza investigațiilor specifice, aptitudinea acestora privind exercitarea funcției/ocupației pe care o ocupă sau urmează să o ocupe, conform Legii 143/2000. Pentru orice alte lămuriri, nu ezitați să ne contactați. 

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ce este HHC?”, am menționat, în raport cu legislația traficului de droguri actualizată, care sunt consecințele la care trebuie să se aștepte persoana care deține, vinde HHC. Mai mult decât atât, puteți consulta și articolul „Suspendarea executării pedepsei” .

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avodroguri.ro.