d
Follow us
Avocat Droguri Bucuresti | Avocat Drept Penal Detinere de Droguri

Avocat Droguri la Volan | Avocat Droguri Bucuresti si Cabinet de avocat specializat in conducerea unui vehicul sub influenta substantelor psihoactive

LSD

 

Ce este?

LSD-ul este una dintre substanțele chimice cu cel mai puternic efect halucinogen. Acest drog este fabricat sub formă de cristale în laboratoare ilegale, în special în Statele Unite ale Americii. Aceste cristale sunt ulterior transformate în substanță lichidă pentru a putea fi distribuite mai ușor. LSD-ul este lipsit de miros, culoare și are un gust ușor amărui.

Riscuri

În mod normal, între 30 și 90 de minute ulterior consumului, se resimt primele simptome. Deseori pupilele se dilată, temperatura corpului fie crește, fie scade, iar tensiunea arterială și pulsul fie cresc, fie scad. De asemenea, transpirația excesivă și frisoanele sunt simptome des întâlnite. Schimbările bruște de dispoziție apar frecvent în urma consumului.

Capacitatea de a lua decizii bune și de a realiza prezența anumitor pericole comune este afectată. Un consumator de LSD ar putea încerca să sară pe geam de la o distanță mare doar pentru a putea să aibă o privire de ansamblu mai detaliată asupra pământului. De asemenea, i s-ar părea o acțiune distractivă să admire apusul, total inconștient de faptul că se află în mijlocul unei intersecții foarte aglomerate.

Psihoza de reevocare (flashback):

În acest caz este vorba de o stare de stupoare asociată cel mai adesea cu trăiri intense de frica si dezorientare, ce poate apărea la saptamâni sau luni dupa consumul propriu-zis al LSD-ului si care are, asupra consumatorului, un real efect de acces psihotic. Pot apărea stări anxioase, de paranoia si halucinatii. Deoarece „flash-back”-ul apare fără prodrom, el poate debuta în momente cu totul neprielnice pentru persoana în cauză (conducerea unui automobil), ceea ce poate crea situații dintre cele mai periculoase.

Efecte

  • ➔  Staredeeuforiesaudebinelamodulgeneral;
  • ➔  Distorsionareapercepției-aparițiahalucinațiilorauditivesivizuale,precumsiîncrucișarea

    percepțiilor senzoriale (auzul culorilor, vederea sunetelor);

  • ➔  Stăriconfuzionale;
  • ➔  Pierdereareperelorspatio-temporale-alungireatimpului(minutelepotpărealafeldelungi

    ca orele, distanțele par ca se măresc);

  • ➔  Pierdereapercepțieiasuprapropriuluicorp-trăsăturilesuntapreciatecafiindmodificate;
  • ➔  Dificultățideconcentrare;
  • ➔  Simptomeorganice-dilatareapupilelor,creștereafrecvențeicardiacesirespiratorii,dureri

    de cap, cresterea temperaturii corporale, frisoane, transpiratii, greata si varsaturi.

    Sevrajul

Spre deosebire de multe alte droguri consumate in scop recreativ, LSD nu provoacă dependență din punct de vedere fizic și, astfel, nu sunt cunoscute la momentul actual semne ale sevrajului în cazul acestei substanțe.

Este extrem de important ca în timpul unui episod de abuz de LSD, oricine se regaseste în proximitatea persoanei ce suferă de o supradoza sa contacteze cat mai curand un echipaj de ambulanță. Acest gest este esențial intrucat poate proteja persoana respectivă atât de la a face rău celor din jur, dar mai ales de la a-și face rau singura.

Așadar, LSD-ul este un drog extrem de riscant, ce poate duce chiar la sevraj, stări psihotice și al cărui consum nu trebuie încurajat. Mai mult decât atât, cei ce dețin astfel de droguri răspund conform Codului Penal astfel:

Pedeapsă

Art. 4 din Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri stipulează astfel:

Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Mai poți consulta și arte articole de pe site-ul nostru, ca de exemplu Ketamina?

 

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avodroguri.ro.